KAIŠEVI i ŠPANERI Beograd

ZUPČASTI I LINIJSKI KAJŠEVI, ROLERI, ZATEZAČI, REMENICE

Kaiševi, španeri, zupčasti i linijski kajševi, roleri, zatezači, remenice za VW, Audi, Porsche, Seat, Škoda, Mercedes, BMW, Fiat, Citroen, Peugeot, Ford, Toyota, Alfa Romeo

Kaiševi i španeri beograd

KAIŠEVI, ŠPANERI, ZUPČASTI I LINIJSKI KAJŠEVI, ROLERI, ZATEZAČI, REMENICE za sve tipove vozila. Kaiševi, španeri, zupčasti i linijski kajševi, roleri, zatezači, remenice za VW, Audi, Porsche, Seat, Škoda, Mercedes, BMW, Fiat, Citroen, Peugeot, Ford, Toyota, Alfa Romeo….

Kaiševi i španeri Beograd

CONTINENTAL KAIŠEVI

ContiTech kao najznačajnija divizija njemačke korporacije Continental, vodeći je svetski proizvođač pogonskog remenja za prvu ugradnju. Poslovanje ove svjetski poznate tvrtke svakodnevno raste. Tako je ContiTech u 2008.godini ostvario prodaju u visini od 3 milijarde eura. Da je riječ o doista velikoj tvrtki dokaz je i 21.680 djelatnika uposlenih u proizvodnim pogonima koji se nalaze po cijelom svijetu. ContiTech je specijalist za proizvodnju gumenih i plastičnih dijelova. Sa svojim proizvodima i sustavima razvijenim uz primjenu najsuvremenijih tehnologija, ContiTech je jedan od najpriznatijih proizvođača originalnih dijelova za automobilsku industriju. Vodeća pozicija koju ContiTech ima po pitanju proizvodnje dijelova za transmisiju za prvu ugradnju daje ovom proizvođaču neophodnu platformu za odlično pozicioniranje i na međunarodnom tržištu zamjenskih dijelova. U skladu s motom kompanije ‘Originalni kvalitet je najbolja zamena’, ContiTech sadrži kompletan asortiman dijelova za prijenos (transmisija), pokrivajući većinu aplikacija iz putničkog i teretnog programa. U svjetlu trendova kretanja automobilske industrije ka manjoj potrošnji goriva i smanjenoj emisiji štetnih plinova, ContiTech je postigao značajne rezultate, nudeći visoko tehnološka i inovativna rješenja. Bez obzira na globalnu krizu tvrtka ContiTech progresivno raste i razvija nove tehnologije u proizvodnji pogonskog remenja te odgovara svim zahtjevima koje pred nju stavljaju renomirani proizvođači automobila.

DAYCO (Italy) set zupcastog kaisa set zupcenja (zupcasti kais, spaner, roler, vodena pumpa), DAYCO spaneri i roleri za zupcasti i kanalni PK kais, DAYCO delovi za veliki servis, za sve modele automobila, u originalnom DAYCO pakovanju, najpouzdaniji i najkvalitetniji  delovi, vrhunskog kvaliteta po najpovoljnijim cenama.

 SKF set zupcastog kaisa (zupcasti kais, spaner, roler, vodena pumpa), SKF spaneri i roleri za zupcasti i kanalni kais, SKF vodena pumpa, SKF delovi za veliki servis, za sve modele automobila, novi, u originalnom SKF pakovanju, najpouzdaniji i najkvalitetniji SKF delovi, vrhunskog kvaliteta po najpovoljnijim cenama.

Veliki servis bi trebalo da bude sasvim jednostavna stvar kod redovnog održavanja automobila. Nažalost, tu ima toliko nejasnoća i različitih mišljenja po svim pitanjima: od toga na kojoj kilometraži raditi veliki servis, koje delove zameniti a koje ne, koju marku delova kupiti, isplati li se kupovati skuplje delove, da li menjati i one delove koji ne pokazuju znakove habanja/zamora…

Na kojoj kilometraži se radi veliki servis?

Evo zašto prosečan vozač upada u zonu sumraka! Kome verovati??? Na primer, po fabričkom uputstvu zupčasti kaiš na Ford Fiesti treba da se menja na 240.000 kilometara!? Ili nakon 10 godina ako se ne dostigne ta kilometraža. Mnogi će reći da je to suludo i da ne treba rizikovati. Međutim, ovde govorimo o originalnim delovima  iz prve ugradnje.

Drugi primer je Fiat Panda – zamena zupčastog kaiša predviđena je na 120.000 km ili na svake 4 godine ukoliko se auto vozi u teškim uslovima (hladna klima, pretežno gradska vožnja, dug rad u praznom hodu…) ili na svakih 5 godina nezavisno od pređene kilometraže. Dakle, čak i ako ne vozite mnogo – nakon 4-5 godina treba uraditi veliki servis. Ipak, piše u uputstvu da treba obaviti i kontrolu na svakih 60.000 km – na polovini intervala između velikih servisa.

Postoje fabrički intervali, a postoji i zdrava logika

Stoga zaključujemo da ne treba slepo pratiti fabrička uputstva, pošto i u njima piše da zamena zupčastog kaiša treba da se obavi ranije ukoliko se auto vozi u teškim uslovima ili ukoliko se proverom utvrdi da je zreo za zamenu. Uostalom, isto važi i za mali servis – vozite li uglavnom po gradskoj gužvi, sa mnogo kreni-stani situacija, kratkih vožnji i slično, ulje i filteri se menjaju češće nego da se auto vozi na otvorenom putu.

Prodaja


tel. 011/319-24-93
office@vsgroup.co.rs  

adresa

Tošin bunar 188
Lokal 23 i 24
11000 Beograd, Srbija

radno vreme


Ponedeljak - Petak: 08h - 17h
Subota: 08h - 15h