Ulja za sve tipove automobila. Auto ulja Beograd za  VW, Audi, Porsche, Seat, Škoda, Mercedes, BMW, Fiat, Citroen, Peugeot, Ford, Toyota, Alfa Romeo

Ulje Beograd - Castrol, Selenia, Total, ELF

širok asortiman motornih ulja temeljen na naprednoj tehnologiji, koja zadovoljava potrebe svih automobila, motora ili različitih načina korištenja. Asortiman Total motornih ulja dobiven je iz posebno odabranih sintetičkih ili polusintetičkih baznih ulja koji omogućuju visoko stabilnu viskoznost pri visokim i niskim temperaturama. Korištenjem vozila stvara se tanki premaz ulja oko najosjetljivijih dijelova motora, čime se osigurava poboljšana zaštita od trošenja, a povećava učinak i pod najtežim uvjetima vožnje. Univerzalna mješavina deterdžentskih i disperzivnih aditiva održava motor čistim, a time daje i garanciju za izvanredan učinak i dugi životni vijek motora. Nadalje, aditivi pridonose smanjenoj potrošnji ulja i čistoći ispušnih plinova. Razvijena i proizvedena u suradnji s priznatim auto proizvođačima

Ulje Beograd - Castrol, Selenia, Total, ELF

Kada dođe vreme za zamenu ulja, veoma je bitno da znate koje motorno ulje ćete upotrebiti. Odgovor na to pitanje iz dana u dan postaje sve složeniji. Najsavremeniji motori postaju istovremeno sve manji i sve moćniji, a proizvođači prema specifikaciji traže sintetička ulja koja mogu da podnesu visok pritisak u motoru i ispune ciljeve vezane za efikasnost goriva.

Ako vozite automobil visokih performansi ili auto uvezen iz EU, proizvođač će možda specifikacijom propisati sintetičko motorno ulje. Takođe, ako vozite stariji domaći automobil, proizvođač će možda preporučiti mineralno ulje. Međutim, mada je to najekonomičnije rešenje, sintetičko ulje će najverovatnije bolje očuvati vaš motor. Izuzetno je značajno da znate koje motorno ulje ćete koristiti pri svakoj zameni ulja.

Viskozitet predstavlja meru gustine i „tečljivosti” neke tečnosti. Na primer, voda je retka tečnost koja slobodno teče, pa kažemo da ima mali viskozitet. Nasuprot tome, med je relativno gust i teče mnogo sporije. Zato kažemo da med ima veliki viskozitet. Takođe treba reći da med lakše teče kada se malo zagreje, pa bude manje viskozan. Motorno ulje se ponaša na veoma sličan način, pa zato automehaničari često uključe motor na minut-dva pre nego što ispuste korišćeno motorno ulje da bi ga zamenili.

Selenia motorna ulja proizvodi Petronas Lubricants, jedna od najvećih svetskih petrohemijskih kompanija. Petronas Lubricants proizvodi su dizajnirani kako bi zadovoljili sve zahteve neophodne za rad, kako benzinskih tako i dizel motora. Petronas Lubricants ima najveća dostignuća u R/D oblasti u Evropi i povezana je sa jednim od najvećih međunarodnih banki podataka koja sadrži tehničke podatke.
Naši proizvodi uvek prevazilaze tehničke zaheve međunarodnih organizacija kao što su ACEA (Evropske specifikacije), API (Američke specifikacije) i JASO (Japanske specifikacije) koje uopšteno pokrivaju minimum zahteva proizvođača širom svijeta.
Ovaj aspekt daje uljima Petronas Lubricants izuzetne performanse kod bilo kog vozila. Inžinjeri u Petronas Lubricants koriste ove mogućnosti da razvijaju nove formule kako bi ostali na vrhu tržišta čiji prohtevi konstantno rastu. Naša maziva razvijena su da podrže striktne zahteve našeg partnera OEM i omogućavaju maksimum performansi životnog veka svakog proizvoda.
Najpoznatiji proizvodi iz asortimana Petronas Lubricants su ulja Selenia, Tutela, Paraflu i druga.

Mali servis podrazumeva preventivnu zamenu svih filtera i motornog ulja, pre nego što dođe do njihovog otkazivanja i time uzrokuju mnogo veće kvarove.

Redovnim održavanjem obezbeđuje se sigurnost, pouzdanost, upravljivost, udobnost i dogotrajnost automobila. Servisni interval je naveden od strane proizvođača vozila u rasporedu servisa. Savremeni automobili pokazuju krajnji rok za sledeći servis na instrument – tabli.

Zašto raditi mali servis 

Svi delovi i sklopovi vašeg vozila su podložni trošenju ili tokom vremena oslabi njihova funkcija ili se jednostavno zapuše tokom upotrebe. Mali servis je preventivna zamena delova pre nego što dođe do njihovog otkazivanja i time uzrokuju mnogo veće kvarove. Servis je potrebno odraditi bez obzira na stanje delova. Jednostavnije je obaviti mali servis na vreme nego rizikovati da dođe do nekog većeg kvara.

Preventivno održavanje je verovatno jedan od najboljih načina da uštedite novac za održavanje vozila. 

Koliko često raditi mali servis

Servisni intervali su propisani od strane proizvođača vozila i mogu da variraju od modela vozila, viskoziteta ulja, vrste goriva. Najčešće je to period od 5.000-15.000 km. Novija vozila prikazuju krajnji rok za sledeći servis na instrument tabli. Ne treba zaboraviti da motorno ulje gubi svojstva tokom vremena pa je preporučljivo da se promeni najmanje jednom godišnje.

Prodaja


tel. 011/319-24-93
office@vsgroup.co.rs  

adresa

Tošin bunar 188
Lokal 23 i 24
11000 Beograd, Srbija

radno vreme


Ponedeljak - Petak: 08h - 17h
Subota: 08h - 15h